Bestril 231

Kenőolajok a kohászat részére - Fémmegmunkálás és hidegalakítás

Kiszerelések

185 kg

Bestril 231

BESTRIL 231

Rézdrót húzási eljárások oldódó fluidja

Fémmegmunkáló termék

Alkalmazás

Bestril 231 egy vízben emulgeáló fluid, mely a nem vastartalmú fémek hűtőanyagaként használandó a dróthúzási eljárások során, főként réz és rézötvözetek esetén az egy- vagy több drótos húzó berendezésekben.

Tulajdonságok

Kenőképesség

Bestril 231 emulzió magas zsírtartalma biztosítja a húzási sajtolást és a henger meghosszabbított élettartamát és a kopás minimalizálását, miközben eléri a magas huzalhúzási sebességet és erős redukálást, mialatt megelőzi a drót törését.

Stabilitás

Bestril 231 emulzió nagyon stabil még minimális arányban vagy kemény vízzel is, és normál leállítási periódusok (hétvégi stb.) után sem mutat olajkiválást. Biztosítja az emulzió maximális üzemélettartamát.

Felületi eldolgozás

Bestril 231 emulziók nagyon fényes drót felületi eldolgozást biztosítanak, és nem képeznek beégetett (temperált) üledéket.

Mosóhatás

Bestril 231 magas mosóhatással bír, mely tisztán tartja a húzási pályát és mentesíti a réz finomlerakódástól. A kiegyensúlyozott formula és kenési/kopásálló képesség gondoskodik a gép nagyon magas teljesítményéről, hogy csökkentse a huzal eltörése által okozott elvesztett időt, főként a többhuzalos húzó berendezésekben.

Habzás

Bestril 231 termék alacsony habzású feszültség-aktív hatóanyagokból és más speciális habzásgátló közegből áll, melyek biztosítják, hogy a Bestril 231 emulziók nem képeznek habot a szokásos üzemelési folyamat során. Amennyiben az új kádakban az erős keverés következtében mégis hab keletkezik, az nagyon gyorsan eltűnik.

Használati utasítás

Tisztítás

Mielőtt feltölti a tartályt a Bestril 231 emulzióval, érdemes az alapos tisztítás és a rézszemcsék eltávolítása az ilyen kádakból.

Koncentráció

Javasolt a következő arány alkalmazása, hogy a folyamattól függően Bestril 231 emulziót hozzon létre:

Emulzió erősség

Ezek a keverési arányok útmutatóként alkalmazandók és minden egyes eljárás során a speciális előíráshoz kell igazodni

Víz keménység

Bestril 231 emulzió még kemény víz esetén is stabil a fő hatékonyság, meghosszabbított üzemélettartam és a kád stabilitásának biztosítása érdekében, így javasolt desztillált víz vagy 40° HF keménységű víz.

Figyelembe kell venni, hogy a vízkeménység hajlamos növekedni a drót húzási eljárás során, köszönhetően a víz elpárolgási veszteségének és a szennyeződéseknek. A hosszan tartó ilyen növekedés károsíthatja a kád stabilitását.

Üzemi hőmérséklet

Optimális eredmény érhető el a max. 35°C hőmérsékletű kád esetén, és így meg lehet bizonyosodni arról, hogy a lerakódás elegendő emulziót tartalmaz ahhoz, hogy tökéletesen eltávolítsa a keletkezett hőt és gondoskodjon a helyes fürdető hőmérsékletről. Amennyiben szükséges a beállítás, ez tökéletes kád hőmérséklet. Amennyiben szükséges, a berendezés felszerelhető hőcserélővel, hogy gondoskodjon a helyes hőmérsékletről. A túl alacsony emulziószint a tartályban a kád hőmérsékletének emelkedését idézi elő, és károsítja a stabilitását

 

Ellenőrzés és nyomon-követés

A helyes húzási alkalmazás és a Bestril 231 maximális üzemélettartamának biztosítása érdekében érdemes időszakosan ellenőrizni a következő paramétereket:

Fürdő koncentráció

Ellenőrizze az emulzió koncentrációját (kénsav koncentráció törése által) és bizonyosodjon meg arról, hogy a speciális határokon belül marad, és adjon hozzá terméket vagy vizet attól függően, hogy a koncentráció az említett értékeket felül- vagy alulmúlja.

Tartály szint

Ellenőrizze, hogy az emulzió szintje a tartályban elegendő, növelje a szükséges szintig és állítsa be a koncentrációt.

A kád pH-értéke

Ellenőrizze, hogy a fürdő pH értéke 6,5 és 9,0 határértékek között maradjon. Ha egyszer beállítja a koncentrációt, megtartja a határértékeket, szükség esetén technikai szakembereink elintézik a korrekciót.

Szennyező olajok

Ellenőrizze, hogy jelen vannak-e nem emulgeálható ásványi olaj részecskék a gép mechanikus alkatrészeiből, mivel az ilyen részecskék hatással lehetnek a kád stabilitására és annak helyes működésére. Ha ilyen részecskék észrevehetők, el kell különíteni azokat és meg kell keresni és elkerülni az ilyen szennyeződés forrását.

Vezetőképesség

Bestril 231 emulzió vezetőképességének ellenőrzése a legfontosabb. Az emelkedés a réz finomítványok és szennyeződések (ásványi sók) koncentráció jó minőségének érzetét adja.

Bestril 231 emulzió nem mutathat 3000 mikrosiemens fölötti vezetőképességi értéket. Ha ezt az értéket túllépi, el kell végezni az emulzió tisztítását, a szűrőrendszer átvizsgálását, vagy a fürdő egy részét ki kell venni és új emulzióval pótolni.

Fizikai-kémiai jellemzők

Koncentrátum

 

Megjelenés

Enyhén felhős fluid

Sűrűség 20°C-on, g/cm3

Kb. 0.96

Rézkorrózió

Nulla

Acél korrózió

Nulla

 

Emulzió

 

Megjelenés (10%, desztillált víz)

Tejes fehér, opálos

pH (10%, desztillált víz)

8.5 – 9.8

Réz por lefölözés (10%)

Jól eloszlatott por

Felületi feszültség (5%)

33 dyne/cm

Heydolph habzás (10%)

Teljesíti, hab törés ok

Sav törési faktor

1.1

Refraktométer faktor

1