Miért fontos az automata sebességváltó folyadék cseréje?

Az automata sebességváltóban lévő hajtóműolaj kenőképessége idővel csökken, elöregszik és előidézi a kapcsoló elemek és fogaskerekek kopását. Ezért minden automata váltóval szerelt autónak bizonyos időközönként szüksége van sebességváltó olajcserére, mielőtt megjelennek a  problémák első jelei. Szakértők azt javasolják, hogy a hajtóműolajat  kb. 60-65.000 km-enként cseréljük ki a szűrővel együtt. 

A Tiptronic  (vagy Steptronik, geotronic), a BMW ZF6HP vagy 8HP automata váltói sem „élettartam olajat ” igényelnek. Találkoztunk már 40.000 km csereperiódus előírással is. ( japán autóknál)

Szakemberek egy professzionális berendezéssel rövid idő alatt a gyári előírásnak  megfelelő olajjal  el tudják végezni az automata sebességváltó olaj cseréjét.

Az automata váltó olajcserélő berendezéssel nem rendelkező műhelyek a szükséges kenőanyag mennyiség 25-40% tudják cserélni, ennek következtében  a használat során képződött  szennyeződések  maradványok több mint fele a váltóban és hűtőrendszerében marad.

Ezzel szemben az általunk kínált átáramló öblítéses megoldással a teljes kenőanyag mennyiség kb. 95-97%-ban lecserélésre kerül. Megfelelő karbantartással megsokszorozható a váltó élettartama, nem beszélve arról, hogy az automata  sebességváltó működése komolyan kihat a menetkomfortra is.