Servol 2

Kenőolajok a kohászat részére - Fémmegmunkálás és hidegalakítás

Kiszerelések

50 liter
185 kg

Servol 2

SERVOL 2

Emulgeáló, vízben oldódó, baktérium-stabil hűtő-kenő vágófolyadék

Leírás és alkalmazás

SERVOL 2 egy vízben oldódó, baktérium-stabil, áttetsző és stabil mikro-emulziót képező hűtő-kenőfolyadék, amely acél, öntöttvas, alumínium és nagy keménységű szerszámacélok megmunkáláshoz és fémmegmunkálási folyamatokhoz lett kifejlesztve.

 

Előnyei és tulajdonságai

SERVOL 2 kitűnő kenési teljesítményével biztosítja a vágóeszközök és megmunkáló szerszámok következetes kopáscsökkentését. A megmunkált alkatrészek esetében biztosítja a legfinomabb felületi minőséget. Kiváló detergens tulajdonságának köszönhetően a forgácsolás közben képződő anyagok könnyen eltávolíthatók a vágófelületről, továbbá biztosítják, hogy a nagy pontosságú felületi minőségeknél a karcolódások teljesen elkerülhetőek legyenek.

SERVOL 2 emulzió nagyon tartós és hosszú élettartam-eredményeket ért el az alkalmazott gépekben, a magas stabilitási jellemzőinek köszönhetően. A hagyományos emulziókkal összehasonlítva gazdaságosabb, amely az összehasonlítás során bizonyított.

SERVOL 2 emulzió csaknem áttetsző mikro-emulziót alakít ki a minimális méretű szemcsékből vagy cseppekből, amelyek az emulziót teljesen azonos méretű és szerkezetű eleggyé alakítják. Ez biztosítja a jó láthatóságot a megmunkálási felületeken és szerkezeti elemeken.

 

Figyelmeztetés

Akárhányszor SERVOL 2 emulziót helyez egy szerszámgépbe, amely korábban más termékkel működött, az ilyen gép megfelelő tisztítási és fertőtlenítési folyamatát el kell végezni. Ezt a tisztítást és fertőtlenítést kell alkalmazni minden olyan esetben is, amikor az előző emulzió esetében baktériumgombák által okozott problémák jelentkeznek.

A tisztításhoz és fertőtlenítéshez az ADITIVO LIMPIADOR termékünket javasolt alkalmazni, amelyet 1% arányban hozzáadva az elhasznált emulzióhoz, 6-8 órán keresztül újrakeringetik, járatják a rendszerben, majd kiürítik és kiöblítik.

 

Használati utasítás

SERVOL 2 emulzió használatánál alkalmazzon iható vizet 10°HF-100°HF keménység közötti értékben, és győződjön meg arról, hogy a klorid-tartalom nem emelkedik 500 ppm fölé.

 

Szokásos koncentráció

Vízkeménység

Köszörülés

Esztergálás

Őrlés

Forgácsolás

Marás

Fúrás

30-50˚HF

2-3

4-5

4-5

5-7

8-10

5-6

50-75˚HF

3-4

4-5

5-6

6-7

8-10

5-6

75-100˚HF

4-5

5-6

5-6

7

8-10

5-6

 

A jó emulzió előállításához javasolt a SERVOL 2 terméket önteni a víztömegbe, aztán elkeverni. SOHA ne öntse a vizet a SERVOL termékbe!

 

A normális használati arányok 4-8% között vannak, a forgácsolandó anyagtól és a működési körülménytől függően, egyéb esetben kérjük, egyeztessen a technikai munkatársainkkal.

 

Javaslatok

Az automatikus rendszerek esetében ne használja rézcsövekben! Minden esetben PVC csöveket használjon!

 

Fizikai-kémiai jellemzők

Megjelenési koncentrátum

Tiszta folyadék

pH al 5% víz, DW

9.1-9.6

Papír korrózió 5% 100˚HF

Max. 1

Herbert korrózió 6%-on 100˚HF vízzel

0/0 - 0

Alumínium korrózió (5% víz)

Elszíneződés nélkül

Reichert teszt 5%-on

18 mm2

Nitrit-tartalom

Nincs

Klór-tartalom

Nincs

Töréspont olvasási tényező

1.5