Besol 45

Professzionális felhasználás

Kiszerelések

50 liter
185 kg

Besol 45

BESOL 45

Bakteriosztatikus, vízben oldódó vágófolyadék

Besol 45 termék vízben oldódó olaj speciálisan alumínium és fémek fűrészelésére, húzására, forgácsolására, hogy jó minőségű felületet biztosítson.

Tulajdonságok

Tejszerű, fehér emulziót képez, ami jó hűtő hatást biztosít a vágási felületen. Jó korróziógátló tulajdonsága van a megmunkált felületen, és a gép mozgó felületén is.

Bakteriosztatikus tulajdonságának köszönhetően a Besol 45 emulzió működés közben nem erjed, elkerülve ezzel a lehetséges problémákat és jelentősen megnövelve ezzel a műhely higiéniáját. A használati ideje hosszabb, mint a hagyományos termékeké.

Besol 45 nitritmentes termék, mely kiválóan megvédi a gépet és a megmunkált felületet.

Felhasználás

Ahhoz, hogy megfelelő emulziót kapjon, iható víz használata szükséges, melynek keménysége 10 és 50 HF és maximum 450 ppm-es kloridtartalmú.

Tanácsos a Besol 45 terméket vízbe tenni, majd megkeverni. Soha ne öntsön vizet a Besol 45 termékhez.

A keverési arány legyen 4% és 6% között, a működéstől és a vízkeménységtől függően, és ezért ajánlott a technikai részleg utasítását követni.

Óvintézkedés

Ha bármikor Besol 45 terméket egy olyan gépben használ, ahol előtte más terméket alkalmaztak, akkor tisztítsa és fertőtlenítse a gépet előtte. A tisztítási folyamatot mindig el kell végezni, ha az emulzió erjedési problémákat mutat. Tisztításra és fertőtlenítésre ajánlott a speciális DESENGRAS HDK (vizes) termékünk.

Ez a tisztító folyadék végighaladva a gépen, csöveken, tartályokon...stb. tökéletes tisztító-fertőtlenítő hatást biztosít. Ezután a DESENGRAS HDK vizes oldatot távolítsa el a gépből és töltse fel Besol 45 hígított emulzióval.

Fizikai-kémiai jellemzők

Sajátosság, jelleg

Kenhető ásványi folyadék

Papír korrózió 5%-on, víz 50°HF

Nulla

Nitrit tartalom

Mentes

Klorid tartalom

Mentes

Fénytörési érték

0.90

Megjelenés

Tiszta folyadék

Megjelenés emulzió, 5% 50°HF

Opálfényű, tejszerű

pH 5% (desztillált víz)

9.2 – 9.4

Habzás 5%, 36°HF

Max. 1 perc